donderdag 17 november 2011

Happy art morning at VVNPS.

Een ochtend knutselen.



                              

Zoals ik jullie in mijn vorige blog al vertelde, was ik druk bezig met het uitsnijden van kerstballen met de Cricut Expression. Dit was voor een aantal dames die als vrijwilligsters op een lokaal schooltje gingen knutselen.
Het schooltje heeft weinig materiaal om te knutselen, gewoon omdat daar geen geld voor is. daarom heb ik het papier geschonken. Maar als je de foto's ziet, dan kan je goed zien dat er eigenlijk nog meer nodig is.

                              
                              

Ikzelf heb al het voorwerk gedaan met het uitsnijden, een team van 12 dames zijn naar het schooltje geweest om samen met de kinderen te knutselen. Ik weet niet wat zwaarder was, de deadline halen met 280 kerstballen in 1,5 dag of  2 uurtjes in een benauwde warmte staan.
Wat ik wel weet, is dat het een geslaagde morgen was en dat de kinderen enorm genoten hebben.
De dames trouwens ook!

                              

Er waren verschillende groepen,  iedere groep heeft en andere techniek gedaan, zoals bolletjes van crepe papier plakken, een andere groep heeft met stukjes papier een mozaiekachtig iets gemaakt en weer een andere groep heeft met uitgeponsde figuurtjes gewerkt en opgeplakt'


                                


                                


Ik ben blij dat de kinderen zo genoten hebben, over 14 dagen wordt er weer geknutselt en voor volgend jaar willen we het zeker vaker gaan doen.

Veel knutselplezier, Henriette









woensdag 16 november 2011

Overuren voor de Cricut.

Hallo allemaal,



                                               

Na alle drukte van het in Nederland te zijn geweest en de Bazaar dacht is het wat rustiger aan te kunnen doen. Maar alles was minder waar. Vorige week aan de Challenge begonnen en daarna nog maar 1 gemaakt want ik vond ze erg leuk om te maken, tja ik en cadeaudoosjes..... Toen kreeg ik vrijdag de vraag van iemand hier of ik wist waar ze  hier in Lagos aan goed sterk papier kon komen want ze ging met een aantal dames vrijwillig  op een lokaal schooltje knutselen. Nou ja, hier in Nigeria is goed papier vinden, zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar aangezien ik onderhand zelf een depedance van Jacobi, Pipoos en verschillende andere webwinkels heb, kon ik ze helpen.
Ze hadden een bedrag van 20.000 Naira ( 90 euro) bijeen gespaard voor schoolboeken, maar wilde dit geld wel gebruiken om het materiaal te kopen. Ik heb ze toen laten weten dat ik het papier zou schenken dan kunnen ze het geld alsnog voor schoolboeken gebruiken.
 Over het weekend heen hebben we gekeken wat we konden doen met die kinderen want de kinderen lopen hier toch wel  achter op het gebied van knutselen omdat er niets tot zeer weinig aan creative vaardigheden gedaan wordt. Dus het mocht niet te moeilijk worden. Ikzelf had het idee om kerstballen uit te snijden met de Cricut en deze dan te laten versieren door de kinderen met verschillende technieken. Het gaat om kinderen vanaf 2 jaar t/m 14 jaar.. De dames vonden het een geweldig plan, dus ben ik afgelopen maandagmiddag aan de slag gegaan om in totaal 270 kerstballen te snijden met de Cricut expression. Gisterenavond moest het af zijn want vandaag gaan de dames naar de school, dus de cricut heeft echt overuren gedraaid. Ze hebben me beloofd foto's te maken dus deze volgen nog.

                                               



Dus nu eerst mijn geschenkendoosje voor in de kerstboom plaatsen anders blijft dat maar liggen. Zoals ik al zei heb ik er gelijk 2 gemaakt. En ze zijn erg leuk te maken en cadeau te geven met een sierraad erin.

Het geschenkendoosje is een Challenge van Duo-Challenge, deze heb ik als Designer van Annette's Creafarm gemaakt. Er is een PDF-bestand van wat je bij haar aan kan vragen. Doe je ook mee?


Groetjes Henriette

                              

zondag 6 november 2011

Even tussendoor

Hallo allemaal,

Even een kort berichtje van mijn kant. Ik ben een kleine 1,5 week in Nederland geweest zodat ik naar de kreadoe kon, ik heb daar weer ontzettend veel gezien en dan zou je wel alles tegelijk uit willen proberen.

Voorlopig houd ik het nog even bij mijn engeltjes en doosjes want nadat ik afgelopen vrijdag terug gevlogen ben naar Lagos en gisteren op een Bazaar heb gestaan moet ik weer het nodige aanvullen voor de volgende Bazaar. Die is over 3 weken en voor de engeltjes heb ik ook al een grote order staan van maar liefst 70 stuks in totaal.

 Ook wil ik alvast beginnen aan een scrapbook voor mijn toekomstig kleinkind dat rond kerst geboren  wordt. De echo's heb ik al meegenomen dus ik kan daarmee al aan de slag. Vandaag eerst maar eens de challenge van Duo-Challenge maken.

 Dus jullie zien wel dat ik me voorlopig niet hoef te vervelen.

Warme groetjes Henriette